Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fall Out Boy

2001-ben alakult amerikai rockegyüttes az illinois-i Wilmette-ből (Chicago egyik külvárosa).

patrick.jpg

Patrick Stump

(született: Patrick Martin Stumph, 1984. április 27., Glenview, Illinois) amerikai zenész, zeneszerző és producer. A Fall Out Boy énekese és ritmusgitárosa.

sor67.gif

pete.jpg

Középiskolájában középpályásként focizott. Tanulmányait a DePaul University egyetemen folytatta, ahol jogi tudományt tanult. De az első szemeszter után a zene felé fordult. Csak később ült vissza az iskolapadba és a [North Shore Country Day] iskolában szerezte meg jogi diplomáját. A hardcore-punk stíluson nőtt fel, játszott az Arma Angelus, Extincion, and Yellow Road Priest nevű zenekarokban. A Fall Out Boy 2001-ben indult Wilmette-ből, egy Chicago környéki kisvárosból. Patrick Stump (ének, gitár), Pete Wentz (basszusgitár, vokál), Joe Trohman (gitár) és Andrey Hurley (dobok) alkotják is a zenekart.

Az első CD egy kislemez volt a Project Rocket-tel közösen, még 2002-ben. Ugyanennél a kiadónál, nevezetesen az Uprising Records-nál jött ki egy évvel később a Fall Out Boy's Evening Out With Your Girlfriend, az első nagylemez. Az album megjelenését követően csatlakozott Hurley a bandához. Egy éven belül kihozták a második lemezt is Take This to Your Grave címmel, és ez már jóval nagyobb sikert ért el, ugyanis aranylamez lett, a banda pedig kitört az underground státuszból, és feltörekvő poppunk zenekarrá avanzsált. 2004-ben a My Heart Will Always Be the B-Side to My Tongue-al örvendeztették meg a rajongótábort.

2005-ben öngyilkos akart lenni, gyógyszer-túladagolással próbált véget vetni az életének. Azt állította, hogy csak véget akart vetni mindennek. Ezek után visszaköltözött a szüleihez. Az esetet a Rolling Stone magazin úgy írta le, hogy Pete-t lenyűgözte Elliot Smith és Ian Curtis (Joy) személyisége és halála. Erről szól a 7 Minutes in Heaven című dal, a From Under the Cork Tree lemezről. Többek közt ez a dal is hozzájárult, hogy az emo színtér is felfedezte magának a bandát. A lemez dupla platina lett, az első kislemez a Billboard Hot 100-ba is bejutott, az előkelő 8. helyre, az MTV TRL műsorában pedig 1. lett, legjobb felfedezettként Grammy-re is jelölték őket. Itt már az Islands Records-hoz köti őket szerződés. A FOB sikeres turnékat bonyolított le olyan együttesekkel, mint a Blink 182. 2007 februárjában megjelent az új nagylemez, az Infinity on High, amit a Leaked in London előzött meg. Tavasszal a Plus 44-gyel turnéztak.

2006. februárjában kiadott egy könyvet, amely kiskori félelmeiről szól, vagyis egy kisfiúról, aki retteg a sötéttől, és folyton rémálmok gyötrik. A könyvről ennyit mondott: „Mikor még kicsit voltam, nagyon féltem esténként a sötét dolgoktól, nem tudtam soha elaludni. Emlékszem, mindig nyitott szemmel bámultam a plafont.” A könyv eredeti címe: „The Boy With The Thorn In His Side”. A könyv 2006. február 14.-én jelent meg. 2006-ban meztelen fotók kerültek fel az internetre. Akkor még megbánta, de ma már csak nevet ezen. Ezt bizonyítja a "This ain't a scene It's an arms race" című klipjük is. A banda egyik „legnagyobb” botránya az volt, amikor 15 ezer dollárt kellett fizetniük egy csendháborítási ügy miatt. Március elején, egy texasi koncerten az engedélyezett időt fél órával túllépték. Nem bánták meg a történteket, sőt a buli és a rajongók kedvéért bármikor bevállalnának egy ilyen akciót. Pete szerint az ottaniak túlságosan földhöz ragadtak, és akik panaszt tettek nagy valószínűséggel még nem is hallottak a Fall Out Boy-ról.

sor67.gif

joetrochman.jpg

Joe Trohman

született: Joseph Mark Trohman (1984. szeptember 1-jén született Hollywood-ban, Los Angelesben. Chicago: Winnetka Illinois államban nőtt fel. A Fall Out Boy gitárosa. Egy könyvesboltban találkozott Patrick Stump-al (a banda énekesével).

Star Wars fanatikus, Gúnyneveit a színpadi hiperaktivitása miatt kapta: "Duckhunt", "Trohmanator". A The Smiths zenekar rajongója. Tetoválásának a szövege: "A király halott".

sor67.gif

andyhurley.jpg

Andy Hurley

Ötéves volt, amikor apja elhagyta a családot. Andy a Közel-Keleten nőtt fel. Inspirálta, hogy dobverőket ragadjon, mint a Metallicás Lars Ulrich, és elkezdett dobolni a Rakéta projekt keretében, főbb szerzeményei voltak ebben a korszakban az Arma Angelus és a the Kill Pill, és a legismertebb politika „induló”, a Racetraitor. Ő lett a Fall Out Boykislemezüket, az Evening Out with Your Girlfriend. A csapat hamar felépített egy központi rajongói tábort az sok országos turnéjuknak köszönhetően, a „nagyok” világába pedig harmadik albumuk, a From Under the Cork Tree segítette őket 2005-ben. legismertebb tagja. A bandába 2003-ban lépett be, nemsokkal utána felvették első

Andy belépést nyert Wisconsin-Milwaukeei egyetemre, dupla doktorátust végzett anatómiából és történelemből. Eltervezte, hogy párhuzamosan zenél és tanul.Fiatalabb korában töbször is a rendőrök vitték haza részegen vagy más állapodban,azóta vegetáriánus és csak mértékkel iszik.Egy újság "a világ 2. legszexibb vegetáriánusának" választotta.

Hurley leírt néhány dolgot az anarcho-primitivista nézeteiről, és hitt benne, hogy a civilizátió hamarosan hamarosan elájul és összeomlik. Mikor szembeszállt erről Alternative Press 2007 februári kérdésében azt állította, hogy a karriere ellentmondott a hiteinek, és ugyanakkor meg kellett élnie valahogy.

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 85495
Hónap: 624
Nap: 21